Kierownik jakości

  • Kęty
  • Refresco
Kierownik JakościRaportuje do: Dyrektor jakości i ochrony środowiskaDirect reports: specjaliści ds. zarządzania jakością, laboranciMiejsce pracy: KętyZakres obowiązków:Zarządzanie podległym personelem działu jakości i laboratoriumZapewnienie zgodności Systemu Zarządzania JakościąProjektowanie, wdrażanie i nadzór nad nowymi procedurami, produktami, planami kontroliNadzór nad harmonogramem badań i kontroliPrzeprowadzanie regularnych audytów i inspekcji w celu zidentyfikowania obszarów wymagających ulepszeń i niezgodnościWspółpraca interdyscyplinarna z zespołami produkcyjnymi, magazynowymi i utrzymania ruchu w celu identyfikacji ulepszeń procesów i optymalizacji jakości produktuIdentyfikacja problemów jakościowych, wdrażanie działań naprawczych i usprawniającychOrganizacja i prowadzenie szkoleń jakościowychUsprawnianie procesów jakościowych (a w tym nadzór nad wskaźnikami oraz kosztami jakości)Współpraca z pozostałymi działami firmy oraz podmiotami zewnętrznymiWymagania:Wykształcenie wyższe, rekomendowane z zakresu technologii żywnościMinimum 5 letnie doświadczenie w zarządzaniu jakością w branży spożywczej, w tym min. 3 w zarządzaniu zespołem i/lub laboratorium. Mile widziane doświadczenie w branży napojowejDobra znajomość prawa w zakresie bezpieczeństwa żywności.Uprawnienia audytora wewnętrznego np. ISO 9001 i/lub IFS.Umiejętności komunikacyjne, pozwalające na skuteczną współpracę z zespołami interdyscyplinarnymi oraz prezentowanie na spotkaniach wyższego szczebla ale również dla międzynarodowego klienta Bardzo dobrej organizacji pracy, umiejętności planowania, ustalania priorytetów oraz podejmowania decyzji.Dynamizm i zaangażowanie w działaniu.Kreatywność i zorientowanie na osiąganie celów.Samodzielność, dokładność.Bardzo dobrej znajomości pakietu MS Office (Word, Excel, PowerPoint).Prawo jazdy kategorii B.Znajomość języka angielskiego na poziomie swobodnej komunikacji.